Vietnam-inspireret råkost
Dette er Verdens bedste råkostsalat (Jo, seriøst)
Ingredienser:
4 store gulerødder
2 grønne, hårde mangoer eller papayaer (så hårde så de kan rives)
½ rød frisk chili
50 g ristede, saltede cashewnødder
2 friske lime
Frisk koriander
- Skræl og riv gulerødderne og mangoerne/papayaerne. Hvis du har et mandolinjern, kan du lave lange spaghettiformede stykker, men et almindeligt rivejern fungerer også fint.
- Skær den røde chili i tynde skiver.
- Knus cashewnødderne til mindre stykker.
- Klem de to lime, og bland det hele godt sammen. Lad stå lidt og trække.
- Før servering: Tag en ordentlig håndfuld koriander, og klip det med en saks henover. Server med det samme, og bland igen ved bordet. En del mennesker kan ikke lide koriander, så får de mulighed for at grave en portion fri uden.