Hirsebøf burgere uden bolle
Denne hirseburger kan enten laves som en almindelig burger i en bolle eller brioche, men kan også laves uden brød og med en portobellosvamp i stedet 🙂 Smager utrolig lækkert.
Forberedelsestid: 20 minutter + 30 minutter bagningstid
Ingredienser til omkring 8 burgere:
2 kopper revet gulerod
1 ½ kop kogt hirse / ¾ tør hirse
½ kop ristede solsikkefrø
½ kop ristede sesamfrø
1 rødløg, hakket
½ kop brødkrummer
¼ kop olie
3 spsk. hvedemel
2 spsk. sojasovs
2 tsk. koriander
2 spsk. hakket persille
1 tsk. tørret ingefær
1 tsk. chilipulver
salt og sort peber
Forberedelse:
Put alle ingredienserne i en stor skål og bland med dine hænder, indtil du får en klæbrig masse. Hvis massen ikke klæber nok, skal du blot tilføje mere olie og mel.
Form burgerpatties med hænderne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages 30 min. ved 200 grader, vend dem forsigtigt efter 15 min.
Tips: Form dem med olie på hænderne.
Burgerens komponenter samles og holdes sammen med et langt træspyd:
8 store portobello svampe, kan steges på panden eller grilles i ovnen (husk: de krymper)
1 stort rødløg skåret i skiver/ringe
3 store tomat
Agurk i skiver
Blade af salat + Rucolasalat
Sjove spirer, fx. rødbedespirer
God økologisk ketchup
Sennep